1 Aralık 2010 Çarşamba

Akdeniz Pizza Tarifi


  
Akdeniz Pizza Tarifi

Malzemeler


 Hamuru için
125 gr buğday unu
7 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı ılık su (mayayı eritmek için)
1 çay kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı yaş maya


Pizza Sosu için
1 domates
2 yaprak taze fesleğen
1 dal taze kekik
Yarım diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz, karabiber


Üzeri için
1 kâse rendelenmiş kaşar peynir
2 yemek kaşığı temizlenmiş siyah zeytin
2 adet orta boy domates (dilimlenmiş)


Hazırlanışı
Pizza hamurunu hazırlamak için; mayayı bir çorba kaşığı ılık suda eritin.
Yoğurma kabına unu alıp tuz ve şekeri ilave edip karıştırın.
Unun ortasını havuz gibi açıp mayayı ve yavaş yavaş suyu ilave edin.
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.
Pizza hamuru buzdolabında beklerken sosunu hazırlamak için domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
Mutfak robotuna doğranmış domates ve sos için gerekli malzemeleri alıp iyice karıştırın ve çekin.
Elde ettiğiniz sosu cam bir kâseye aktarın.
Dinlenen pizza hamurunu dolaptan çıkarıp orta kalınlıkta merdane ile açın.
Yuvarlak açtığınız pizza hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice yayın.
Üzerine domatesli fesleğenli sosu sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pizza tepsisini fırından çıkarıp üzerini kaşar peynirle kaplayın.
Doğranmış domates ve siyah zeytini üzerine serpiştirin.
Tekrar fırına sürüp peynir eriyene kadar pişirin.
Pişen pizzayı fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

lütfen yorumunuzu buraya yazınız .